Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczonego indyka z sosem kiełbasy spróbować. Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 1,79 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 73g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli, bulion drobiowy mniej sodu, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony indyk z sosem Podrobowym i kiełbasą i sosem szałwiowym, na Święto Dziękczynienia, Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, oraz Pieczony indyk z pekanem, kiełbasą i kasztanowym farszem i pieczoną szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyjąć podroby i szyję z indyka i zarezerwować je na domowy wywar z indyka. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja Stado
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2
Posypać 4 łyżeczki soli na indyka i w jamie ciała; przechowywać w lodówce, odkryte, 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Stuff jamy ciała z cebuli, seler, zioła, i 1/4 łyżeczki pieprzu. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka. Wiązać nogi razem ze sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
5
Włożyć indyka, pierś do góry, na patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
7
Piec w 325 przez 2 godziny, pieczenie indyka z 1/3 szklanki bulionu co 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Wyjąć folię; piec dodatkowe 1 3/4 godziny lub aż termometr zarejestruje 180, pieczenie indyka bulionem co 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki
9
Wyjąć indyka z piekarnika. Przykryć indyka luźno folią i odstawić na 30 minut przed wyrzeźbieniem. Rezerwy Pan kapie. Wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
10
Gotować kiełbasę w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
11
Odcedzić i odstawić kiełbasę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
12
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym w miarce na 2 filiżanki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
13
Wlać krople do worka; odstawić na 10 minut (tłuszcz wzrośnie). Seal bag i snip 1 dolnym rogu.
14
Odcedzić do średniego rondla; zatrzymać, zanim tłuszcz osiągnie otwarcie. Rezerwa 1 łyżka tłuszczu; wyrzucić pozostały tłuszcz. Zarezerwowany tłuszcz i mąkę gotować na patelni na średnim ogniu przez 1 minutę; stale mieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
15
Dodaj kapiele, 3 szklanki bulionu i kiełbasę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
16
Połączyć skrobię kukurydzianą i wodę; dodać do patelni. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty lub aż zgęstnieje; stale mieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala