Pieczony indyk z sosem Boczkowo-jabłkowym
Pieczony indyk z sosem Boczkowo-jabłkowym to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 81g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 661 kalorii. Jeśli masz gałązki rozmarynu, gałązki ziół, gałązki szałwii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rolada z indyka pieczona w kabaczku, zawijana boczkiem z sosem jabłkowym, Pierś z indyka zawinięta w boczek z sosem jabłkowym, oraz Indyk zawinięty boczkiem z sosem gruszkowym.
Instrukcje
Wytnij wzdłuż obu stron kości życzliwej i usuń ją. Włożyć 1 klin cebuli i 1 klin jabłka do jamy szyi wraz z 1 gałązką szałwii, tymianku, rozmarynu i oregano. Złóż skórę pod indyka. Główną jamę przyprawiamy solą i pieprzem, nadziewamy 3 cebulami i 3 jabłkami, 2 ząbkami czosnku i pozostałymi gałązkami ziół. Zwiąż nogi razem.
Indyka ułożyć na dużej patelni i doprawić pieprzem. Ułóż paski boczku na piersi i nogach i piecz przez 1 godzinę.
Usuń boczek i łyżka off część tłuszczu z patelni.
Na patelnię dodać pozostałe cebulki i jabłka oraz ząbki czosnku i obrócić do okrycia tłuszczem. Piecz indyka przez 45 minut dłużej lub do momentu, gdy w najgrubszej części uda włożony zostanie natychmiastowy termometr 160; od czasu do czasu zapiekaj.
Przełożyć indyka na talerz, przykryć luźno folią i odstawić na co najmniej 30 minut.
Cebulę, jabłko i czosnek przełożyć na patelnię do robota kuchennego i puree. Ustaw patelnię na 2 palniki na umiarkowanie wysokim ogniu; gdy soki zaczynają skwierczeć, wymieszać 1 szklankę cydru jabłkowego i gotować, skrobanie się rumiane kawałki, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół. Soki z patelni przecedzić do średniego rondla.
Dodać wywar z indyka i gotować, aż zmniejszy się do 2 szklanek. Zrzuć tłuszcz.
W misce wymieszać mąkę z pozostałym 1/4 szklanki cydru, następnie ubić pastę do sosu. Doprowadzić do wrzenia; gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół. Przecier jabłkowo-cebulowy wymieszać z octem i doprawić solą i pieprzem.
Indyka udekorować gałązkami ziół i podawać z sosem.