Pieczony Indyk Z Polewą Ziołową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego indyka z glazurą ziołową. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 533 kalorie, 62g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 18. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 139 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz mielony pieprz, miód, indyk i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Indyk Szkliwiony Ziołami, Ziele i gruszka Glazurowana Indyk, oraz Zioła i cytrusy-Indyk szkliwiony.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Spłucz indyka i dokładnie osusz papierowymi ręcznikami.
Umyć indyka oliwą z oliwek, wewnątrz i na zewnątrz.
Wymieszać 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i tymianek w małej misce i posypać indyka mieszaniną.
Umieścić indyka na stojaku ustawionym na patelni i piec w rozgrzanym piekarniku przez 2 godziny.
W misce wymieszaj miód, stopione masło, szałwię, pietruszkę, Bazyl, 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę pieprzu, aż mieszanina będzie gładka i dobrze wymieszana.
Umyj indyka polewą miodową i wróć do piekarnika.
Piecz indyka, aż nie będzie już różowy na kości i soki biegną jasne, o 2 więcej godzin. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości powinien odczytać 180 stopni F (82 stopni C). Kontynuuj mycie indyka polewą miodową często, gdy piecze.
Wyjmij indyka z piekarnika, przykryj podwójną blachą folii aluminiowej i pozostaw w ciepłym miejscu 10 do 15 minut przed krojeniem.