Pieczony indyk z Niebieskim chlebem kukurydzianym-farsz krewetkowy

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczonego Dzikiego indyka z Niebieskim Cornbread - krewetki farszu spróbować. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 645 kalorii, 69g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odbierz zapas indyka, grubo pokruszonyblue chleb kukurydziany, Indyk - od 8 do 0 funtów i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć bourbon, można śledzić to danie główne z Babeczki czekoladowe Bourbon Pecan Pie z lukrem orzechowym jako deser. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczony indyk z Niebieskim chlebem kukurydzianym-farsz krewetkowy, Klon-boczek glazurowany Indyk z dzikim ryżem i farszem z chleba kukurydzianego &, oraz Fig-glazurowany pieczony indyk z farszem z chleba kukurydzianego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Aby farsz, rozgrzać olej roślinny na patelni i smażyć krewetki na średnim ogniu, aż gotowane przez, o 1 minuta.
Ostudzić, pokroić w kostkę i odstawić na bok.
Na dużej patelni, roztopić masło i podsmażyć cebulę, seler, marchew, serranos, czosnek i chayote na dużym ogniu przez 2 do 3 protokół. Schłodzić warzywa z bourbonem i kontynuować gotowanie na dużym ogniu przez 1 minutę lub aż płyn odparuje.
Usuń patelnię z ognia i dodać tymianek, szałwia, kolendra, krewetki, i pokruszone niebieskie paluszki kukurydziane. Zwilżyć bulionem i doprawić solą. Wymieszać, aby połączyć.
Indyka dobrze umyć i doprawić solą i pieprzem. Wypchaj indyka i kratownicę igłą i sznurkiem. Natrzeć indyka obficie zmiękczonym masłem i doprawić Na Zewnątrz indyka większą ilością soli i pieprzu.
Umieścić indyka na stojaku w patelni do pieczenia, przykryć szczelnie folią i piec w piekarniku przez 2 1/2 do 3 1/2 godziny. Dobrze podlewać masłem okresowo
Wyjmij folię w ostatniej godzinie gotowania, aby indyk się zarumienił. Po zakończeniu przełożyć indyka na talerz i odstawić na 10 do 15 minut przed wyrzeźbieniem.
Wyjąć Sznurek i podawać indyka z farszem i sosem z podrobów.
Przedruk za zgodą The New Texas Cuisine autorstwa Stephana Pylesa. © 1993 Doubleday