Pieczony indyk z masłem Szalotkowym i sosem tymiankowym

Pieczony indyk z masłem Szalotkowym i sosem tymiankowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczonego indyka z masłem szalotka i sosem tymiankowym spróbować. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 2,68 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 107g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 834 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Mieszanka rosołu z kurczaka, skrobia kukurydziana, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona Pierś Z Indyka Z Cytrusowym Pesto I Sosem Z Szalotki, Solony pieczony indyk z ziołami i szalotką-SOS Dijon, oraz Masło cytrynowo-tymiankowe pieczony kurczak i sos dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
W małej misce wymieszać masło z sosem sojowym, 1/4 szklanki mielonej szalotki, 2 łyżki posiekanego tymianku, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Oddzielić skórę od piersi indyka i natrzeć 2/3 masła szalotki na mięso, a następnie wygładzić skórę piersi. Natrzeć na zewnątrz indyka pozostałym masłem szalotki i obficie doprawić wewnątrz i na zewnątrz solą i pieprzem. Włóż 5 gałązek tymianku do jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wlać wino i 1/2 szklanki bulionu z kurczaka do patelni wyposażonej w stojak w kształcie litery V. Ustawić indyka na stelażu i smażyć przez 30 minut. Podlewamy sokami z patelni. Piecz indyka przez około 1 godzinę i 45 minut dłużej, fastrygując co 30 minut i dodając wywar z kurczaka do patelni w razie potrzeby; utrzymuj patelnię wilgotną podczas pieczenia, aby kapiele nie paliły się. Jeśli Indyk zaczyna być zbyt ciemny, polej go luźno folią. Indyk odbywa się, gdy termometr błyskawicznie odczytujący włożony do wewnętrznej części uda rejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Przełożyć indyka na deskę do rzeźbienia i odstawić na 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
W międzyczasie, w średnim rondlu, przykryć kark, serce i żołądek indyka 3 szklankami wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze SzyjeIndycze Szyje
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Dodać pozostałe 3 gałązki tymianku, doprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Odcedzić bulion z indyka i zmniejszyć go do 2 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Bulion Z IndykaBulion Z Indyka
7
Wlewamy kapiące naczynia do separatora tłuszczu; rezerwujemy 2 łyżki tłuszczu i wszystkie kapiące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj 1 1/4 szklanki bulionu z indyka i Madery na patelni do pieczenia; dusić, mieszając do rozpuszczenia rumianych bitów; powinieneś mieć 1 1/4 szklanki jus.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z IndykaBulion Z Indyka
MaderaMadera
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
W średnim rondlu podgrzej zarezerwowany tłuszcz z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z IndykaTłuszcz Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
10
Dodać pozostałe 1/4 szklanki szalotki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
11
Dodaj pozostałą 1 łyżkę posiekanego tymianku i gotuj przez 1 minutę dłużej. Wymieszać w jus, kapieli patelni i pozostałą 1 szklankę bulionu z indyka i doprowadzić do duszenia. Wymieszać z zawiesiną skrobi kukurydzianej i doprowadzić do wrzenia, aby bardzo lekko zagęścić, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Bulion Z IndykaBulion Z Indyka
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Przenieś się do sosjerki. Pokroić indyka i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia33
Magazyn