Pieczony indyk z masłem szałwiowym z sosem jabłkowym
Pieczony w maśle z szałwii Indyk z sosem jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 658 kalorii, 93g białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz szałwię, przetartą szałwię, grubą sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Szałwiowe bochenki z mięsa indyczego z cebulą i sosem jabłkowym, Pieczony indyk z jabłkami, cebulą, smażonymi liśćmi szałwii i sosem jabłkowym, oraz Pieczona z szałwii pierś z indyka i sos.
Instrukcje
Natrzyj sól i suszoną szałwię razem w małej misce.
Indyka ułożyć na patelni, posypać solą z szałwii. Przykryj Pan folią; schłodzić indyka na noc.
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 191°. Pat indyka na sucho. Opuszki skrzydeł pod spodem; nogi zwiąż luźno. Mieszadło i posiekana szałwia w małym rondlu na małym ogniu, aż masło się rozpuści.
Umyć indyka, posypać pieprzem.
Pieczony indyk 1 godzina; podlewać dowolnymi panjuices. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°. piecz indyka 45 minut.
Wlać 3/4 szklanki applecider nad; odwrócić patelnię wokół. Kontynuuj do indyka aż do natychmiastowego odczytu termometruwłożonego w najgrubszą część rejestratorów udowych 74°, fastrygując i obracając patelnię sporadycznie do równomiernego gotowania, o około 11/4 godzin dłużej.
Przenieś indyka na talerz; namiot luźno z folią i pozostaw 30 do 45 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Wszystkie soki z patelni wlać do dużej filiżanki. Łyżka tłuszczu, który unosi się na powierzchni.
Przenieść 2 łyżki tłuszczu do grubego rondla; wyrzucić pozostały tłuszcz.
Umieść patelnię z indykiem na 2 palnikach.
Dodaj 2 szklanki bulionu lub bulionu i 3/4 szklanki cydru.Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, skrobanie upbrowned bits. Gotować płyn do zmniejszenia DO1 1/2 szklanki, o 6 protokół.
Dodać mieszankę z patelni do odtłuszczonych soków z patelni.Jeśli to konieczne, dodać wystarczającą ilość zapasów do zmierzenia3 1/2 szklanki mieszanki zapasów.
Umieść rondel z tłuszczem indyczym overmedium-na dużym ogniu.
Dodaj mąkę; trzepaczko2 minuty.
Trzepaczka w mieszaninie magazynowej. SOS Boiluntil zagęszcza się na tyle, aby pokryćtrzebień, około 6 minut.
Ubić w 2 łyżkach Calvadosu, lub więcej do smaku, andsage. Doprawić solą i pieprzem.