Pieczony indyk z kiszoną kapustą

Pieczony indyk z kiszoną kapustą
Pieczony indyk z kiszoną kapustą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1211 kalorii, 85g białka, oraz 63g tłuszczu. Na 12,17 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 55 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz rosół z kurczaka, chleb bochenkowy, kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać Holenderskie przetworzone kakao, możesz śledzić to danie główne z Surowe Czekoladowe Brownie Z Orzechami Laskowymi jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczeń wieprzowa z kiszoną kapustą, Pieczeń wieprzowa z kiszoną kapustą i kiełbasą, oraz Schab Pieczony Z Kiszoną Kapustą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować indyka, Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Spłucz indyka pod zimną bieżącą wodą i osusz papierowymi ręcznikami. Przełóż chleb na małe kawałki i umieść w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodać natkę pietruszki, cebulę, seler, szałwia, tymianek, seler sól i pieprz i dobrze wymieszać. Wymieszać z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Batoniki Heath (każdy), PokruszoneBatoniki Heath (każdy), Pokruszone
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
4
Lekko napełnij jamę indyka farszem (ogólna zasada to 1/2 szklanki farszu na każdy funt indyka). Masło przykryte naczynie do pieczenia wystarczająco duże, aby trzymać pozostały farsz luźno i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Batoniki Heath (każdy), PokruszoneBatoniki Heath (każdy), Pokruszone
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
5
Schować skrzydła pod i związać nogi razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
6
Posmaruj wszystko dodatkowym masłem i posyp solą, pieprzem, solą selera i papryką, według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Batoniki Heath (każdy), PokruszoneBatoniki Heath (każdy), Pokruszone
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Umieść ptaka w dużej patelni do pieczenia i wlej tyle bulionu z kurczaka na dno, aby osiągnąć 1/4 cala po bokach patelni (dodaj więcej, aby uzupełnić podczas pieczenia, jeśli to konieczne). Piecz przez 12 do 15 minut na funt lub aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 165 stopni F na termometrze mięsnym w stawie noga-udo. Podlewać masłem i sokami co 30 minut, przez pierwsze 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Batoniki Heath (każdy), PokruszoneBatoniki Heath (każdy), Pokruszone
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Przygotować kapustę kiszoną podczas pieczenia indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I PosiekanaKapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
9
Kiszoną kapustę połączyć w dużym rondlu z cukrem, octem, nasionami kminku i 2 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i przykryj. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta kiszona wchłonie część płynu i będzie bardzo ciemna, około 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I PosiekanaKapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
10
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Batoniki Heath (każdy), PokruszoneBatoniki Heath (każdy), Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
12
Zdjąć osłonę z kiszonej kapusty i zwiększyć ciepło do wysokiej. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż większość płynu odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I PosiekanaKapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
13
Zdjąć z ognia i dodać cebulę. Powrót pokrywę i odstawić, aż będzie gotowy do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
14
Około 1/2 godziny przed indykiem, łyżką niewielką ilość kapieli z indyka i łyżką nad farszem w naczyniu do pieczenia. Przykryć naczynie i piec, podczas gdy Indyk kończy gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
15
Przełożyć indyka na powierzchnię do krojenia lub duży talerz i przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
16
Pozostaw na 30 minut przed rzeźbieniem. Delikatnie podgrzać kapustę kiszoną, mieszając, aby wymieszać cebulę, na małym ogniu, aż do ogrzania, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I PosiekanaKapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
17
Podawać na gorąco z indykiem i farszem i sosem na patelni, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 55 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia58
Magazyn