Pieczony Indyk
Pieczony indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje $1.94 za porcję. Jedna porcja zawiera 798 kalorii, 91g białka, oraz 32G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jeśli masz paprykę, chili w proszku, indyka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać chleb kukurydziany, można śledzić to danie główne z Patelnia Cornbread Apple Cobbler jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony indyk z pekanem, kiełbasą i kasztanowym farszem i pieczoną szalotką, Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym, oraz Pieczeń Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 325 F.
Usuń podroby i szyję z jamy indyka.
Włóż farsz do jamy środkowej i szyi ptaka; nie Pakuj. Łyżka wszelkich dodatkowych farszu do lekko nasmarowanej zapiekanki; przykryć i przechowywać w lodówce. Włóż skrzydła indyka pod plecy, aby zabezpieczyć klapę szyi. Zwiąż nogi razem. Natrzeć indyka oliwą z oliwek, następnie posypać proszkiem chili, solą i pieprzem.
Umieść na stojaku w otwartej patelni do pieczenia. Pieczeń 3 1/2 do 4 godzin (lub 20 minut na Funt). Przykryj indyka namiotem wykonanym z folii po 1,5 godziny lub gdy skóra osiągnie bogaty, brązowy kolor.
Przykrytą zapiekankę z dodatkowym farszem włożyć do piekarnika z indykiem na około 40 minut przed zrobieniem indyka. Przetestuj indyka na doneness za pomocą termometru mięsnego. Powinien odczytywać 180 F w najgrubszej części uda i 170 F w piersi.
Pozwól odpocząć co najmniej 10 minut przed rzeźbieniem.
Udawać...i zaoszczędź 2,5 godziny
Rozgrzać piekarnik do 325 F. natrzeć 4-do 6-funtową pierś indyka z 1 łyżką oliwy z oliwek i posypać obficie odrobiną chili w proszku, soli i pieprzu.
Umieść na otwartej patelni do pieczenia i gotuj 1 1/2 do 2 1/4 godzin (lub 20 minut na funt) lub aż termometr do mięsa włożony do piersi rejestruje 170 F.
Odstawić na 10 minut przed rzeźbieniem.