Pieczony Halibut ze skórką z orzecha włoskiego

Need a pescatariańskie danie główne? Prażony Halibut ze skórką z orzecha włoskiego może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Na 8,26 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Przynosi ci to Epikurious. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 39 mówi, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać cytryny kliny, bazylia, orzechy włoskie, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać orzechy włoskie można śledzić to danie główne z Ciasto pistacjowe z orzechami włoskimi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Pieczony Halibut ze skórką z orzecha włoskiego, Halibut ze skórką musztardowo-orzechową, oraz Halibut ze skórką ziołowo-migdałową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. Spray obramowane blachy do pieczenia z nonstick spray.
Wymieszać orzechy włoskie, panko i wszystkie zioła w małej misce; posypać solą i pieprzem.
Każdy filet z ryby posmarować 1 łyżką roztopionego masła, posypać solą i pieprzem.
Umieść rybę na przygotowanej blasze do pieczenia.
Posypać mieszankę panko-ziołową na rybach, dzieląc równo i naciskając, aby przylegać. Smażyć ryby, aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 8 protokół. Jeśli pożądane jest ostrzejsze polewanie, rozgrzej brojlery i broil fish około 1 minuty, uważnie obserwując, aby zapobiec spalaniu.
Rybę przełożyć na talerze; udekorować klinami cytrynowymi.
* Dostępne w sekcji Asian foods w niektórych supermarketach i na rynkach azjatyckich.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.