Pieczony Ekologiczny Kurczak z marokańskimi przyprawami

Pieczony Ekologiczny Kurczak z marokańskimi przyprawami to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 4 porcjami. Na 4,84 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 911 kalorii, 70g białka, oraz 63g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soku z cytryny, cytryny, skórki cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać węgierską paprykę, można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczony Ekologiczny Kurczak z marokańskimi przyprawami, Pieczony Kurczak Z Marokańskimi Przyprawami, oraz Pieczone grzyby z marokańskimi przyprawami.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°. zmiksuj pierwsze 9 składników w blenderze na wilgotną pastę.
Usuń szyję, podroby i nadmiar tłuszczu z głównej jamy kurczaka. Kurczaka opłukać wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć ręcznikami papierowymi. 1/3 pasty przyprawowej wcierać w główną jamę i jamę szyi, a następnie wcierać pozostałą pastę przyprawową Na Zewnątrz kurczaka.
Umieść cytryny i ząbki czosnku w głównej jamie kurczaka. Zwiąż nogi razem.
Umieść kurczaka na stelażu w patelni do pieczenia. Pieczeń 45 minut; namiot z folią zapobiegającą przerobieniu. Kontynuuj pieczenie kurczaka, aż natychmiastowy odczyt termometru włożonego w najgrubszą część uda rejestruje 77°, około 45 minut.
Przenieś kurczaka na talerz; odstawić na 10 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni).
* Marokańska mieszanka przypraw dostępna w niektórych sklepach spożywczych, na rynkach Bliskiego Wschodu oraz pocztą z domu przypraw (312-274-0378; thespicehouse.com).