Pieczony dorsz i koper włoski ze szpinakiem kuskus
Pieczony dorsz i koper włoski ze szpinakiem kuskus to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 30 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 28 minut. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, szpinak płaskolistny, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Pieczony czosnek Kuskus z pomidorami, koperkiem, cebulą i szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 F.
Rozgrzać olej w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać koper włoski, cebulę i łyżeczkę soli i pieprzu. Gotować, często podrzucając, aż zacznie zmiękać, 8 do 10 minut.
Dodaj wino.Dorsza doprawiamy kolendrą i łyżeczką soli oraz pieprzu.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż dorsz jest nieprzezroczysty w całym, 8 do 12 protokół.W międzyczasie ugotuj kuskus zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Puch widelcem i złożyć szpinak.
Podawać z dorszem i warzywami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku