Pieczony czosnek i limonka Aïoli
Pieczony czosnek i limonka Aïoli może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis ma 322 kalorie, 1G białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz majonez, sok z limonki, ostry sos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczona fasolka szparagowa z pieczonym czosnkiem Aioli, Placki kukurydziane z pieczonymi pomidorami i limonką Aioli, oraz Pieczony Czosnek Aioli.
Instrukcje
Obierz zewnętrzne skórki z cebulek czosnku, pozostawiając goździki razem.
Odciąć górną ćwierć każdej żarówki.
Umieścić żarówki, wyciąć bok do góry, w środku kawałka folii aluminiowej o dużej wytrzymałości.
Skropić 1 łyżeczkę oleju na każdą cebulkę; folię złożyć na czosnek, szczelnie uszczelniając.
Piec w 425 przez 45 minut lub do miękkości.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić.
Usunąć i wyrzucić Skórki ząbków czosnku. Miąższ wyjąć, rozgnieść i wymieszać, aż będzie gładka.
W małej misce połącz prażony czosnek i pozostałe składniki; dobrze wymieszaj. Przykryć i schłodzić 2 godziny.