Pieczony Czarny bas z sosem jabłkowo-jarmuż
Pieczony Czarny bas z sosem jabłkowo-jarmuż może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,51 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 566 kalorii, 39g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz bekon, śmietanę do bicia, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Cider-pieczona Sałatka z dyni i jarmużu z winegretem jabłkowym, Pieczony Cały Czarny Bas, oraz Jabłecznik Duszony Jarmuż.
Instrukcje
Rdzeń i grubo posiekać jabłka; proces w blenderze lub robocie do upłynnienia. Przecedzić przez drobne sito, zastrzegając sok i odrzucając ciała stałe.
Umieścić sok w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę. Wymieszać z octem i śmietaną. Dusić 2 minuty, zdjąć z ognia, i odstawić.
Usuń łodygi z jarmużu i pokrój na 2-calowe kawałki. Gotować we wrzącej osolonej wodzie 5 minut; odcedzić. Natychmiast zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania, odcedzić i odstawić.
Podsmażyć korzeń selera w 1 łyżka stopionego masła na średnim ogniu 5 minut lub do miękkości, i odstawić.
Rozpuścić 1 łyżkę masła, dodać szalotkę i boczek. Gdy boczek jest prawie chrupiący, dodaj jarmuż i gotuj, aż do całkowitego ogrzania. Odstawić.
SkĂłrÄ ™ rybÄ ... po przekÄ ... tnej skĂłrze dwa lub trzy razy, posypaÄ ‡ solÄ ... i pieprzem. Roztopić Pozostałe 1 łyżka masła w żeliwnej patelni. Ryby morskie, Skórka do góry, aż lekko zbrązowieje. Prasuj filety płasko metalową szpatułką, aby zapobiec zwijaniu się.
Przenieś patelnię do piekarnika i piec w 350 przez 5 do 7 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Ułóż jarmuż na środku talerza; posypać korzeń selera wokół jarmużu. Wierzch z rybą i sosem łyżka wokół korzenia selera.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![FitVine Wino Pinot Grigio]()
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.