Pieczony budyń jabłkowy
Potrzebujesz wegetariańskiego deseru lakto ovo ? Pieczony budyń jabłkowy może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 246 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 68 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga sody oczyszczonej, mielonej gałki muszkatołowej, jajka i kwaśnych jabłek. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 14% . Wynik ten jest raczej zły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Pudding Chia z pieczoną szarlotką , Pudding Chia z pieczoną szarlotką i Impreza z jabłkami! From the Vault – Pudding chlebowy z jabłkami i żurawiną .
Instrukcje
W misce wymieszaj masło, cukier i jajko, aż się połączą. W misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, sól, gałkę muszkatołową i cynamon; stopniowo dodawać do masy cukrowej i dobrze wymieszać. Mieszaj jabłka, orzechy włoskie i wanilię, aż dobrze się połączą.
Rozłóż mieszaninę w 8-calowym. kwadratowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym.
Piec w temperaturze 350°C przez 35-40 minut lub do momentu, aż budyń lekko się zarumieni i odskoczy po lekkim dotknięciu.
Podawać na ciepło z mrożonym jogurtem.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na budyń. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.