Pieczony bakłażan z sosem Pieczarkowo-pomidorowym

Pieczony bakłażan z sosem Pieczarkowo-pomidorowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pieczonego bakłażana z sosem Grzybowo-pomidorowym. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 156 kalorii, 12g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli, bakłażan, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony Bakłażan Z Sosem Pieczarkowo-Pomidorowym, Bakłażan Pieczony (Bakłażan) Ala Ce Ce Z Sosem Pomidorowo-Grzybowym, oraz Bakłażan pieczony z Portabellami i sosem pomidorowym (Wegetariański).

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Ułóż plastry bakłażana na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; broil 3 minuty z każdej strony lub do lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Rozgrzej dużą patelnię Nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu; dodaj cebulę i następne 4 składniki (cebula przez grzyby). Przykryć i gotować 7 minut lub do miękkości, mieszając mieszaninę od czasu do czasu. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; odkryć i gotować przez 2 minuty lub aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Połowę mieszanki grzybowej rozprowadzić na dnie okrągłego naczynia do pieczenia o pojemności 1 1/2 kwarty pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż połowę plastrów bakłażana na mieszaninie grzybów; posypać 1/8 łyżeczki pieprzu. Top z 1/2 szklanki sosu pomidorowego i 1/3 szklanki mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
BakłażanBakłażan
GrzybyGrzyby
PieprzPieprz
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Rozłóż pozostałą mieszaninę grzybów na mozzarella; top z pozostałymi plastrami bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
BakłażanBakłażan
GrzybyGrzyby
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Posypać 1/8 łyżeczki pieprzu; top z pozostałym sosem pomidorowym. Przykryć i piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Posypać 1/3 szklanki mozzarelli i parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
ParmezanParmezan
9
Piec, odkryte, 5 minut lub do rozpuszczenia sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Odstawić na 10 minut.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn