Pieczony Bakłażan Sos Marinara
Pieczony bakłażan sos Marinara może być tylko sos, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 64 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz płatki chili, oliwę z oliwek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Smażony bakłażan i Mozzarella z pieczonym sosem marinara, Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), oraz Klopsiki z bakłażana z sosem Marinara.
Instrukcje
W 12-na 15-calowej patelni do pieczenia wymieszaj bakłażana z 2 łyżkami oleju, 1 łyżką czosnku, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 400, mieszając raz, aż bakłażan będzie rumiany i miękki po przekłuciu, 30 do 35 minut.
Pozostałą łyżkę oleju wlać do miski 5-do 6-litrowej na średnim ogniu. Na gorąco dodajemy cebulę i pozostałe 2 łyżki czosnku. Mieszać często, aż cebula jest bardzo zwiotczała, 5 do 8 minut.
Dodaj pomidory, bazylia, cukier, oregano, płatki chili i pieczony bakłażan. Przykryć i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory lekko się rozpadną i mieszanina będzie gęsta, 35 do 40 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku.