Pieczony bakłażan parmigiana
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pieczonego bakłażana parmigianan spróbować. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food wymaga, ząbki czosnku, parmezan i g puszki pomidorki cherry. Przepis ten zachwycił 156 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 50%. Spróbuj Melanzane alla Parmigiana-bakłażan parmigiana, Bakłażan Parmigiana, oraz Pożywny Bakłażan Parmigiana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej 1 łyżkę oleju na patelni. Zmiękcz czosnek i łodygi bazylii przez 1 min, nie pozwalając czosnek kolor.
Dodaj oba rodzaje pomidorów, miód, większość liści tymianku i dużo przypraw. Dusić na wolnym ogniu przez 5 minut nie chcesz, aby sos zmniejszył się zbytnio na tym etapie.
W międzyczasie piekarnik nagrzać do 200C / 180C wentylator / Gaz
Pokrój 6 kawałków w miąższ każdego bakłażana w poprzek, uważając, aby nie przeciąć go do końca. Doprawić do środka, a następnie wcisnąć plasterek mozzarelli i liść bazylii do każdej szczeliny.
Wlać sos pomidorowy do dużego naczynia do pieczenia i posadzić w nim bakłażany (lub użyć 4 pojedynczych dań).
Skropić pozostałym olejem. Przykryć folią i zgnieść ją szczelnie na brzegach.
Piec 50 min - 1 godz. do miękkości.
Bułkę tartą wymieszać z parmezanem, a bakłażany rozsypać z resztą tymianku.
Piec, odkryte, przez kolejne 15 minut lub aż bakłażany są bardzo miękkie i okruchy są złote i chrupiące. (Najlepszym sposobem, aby stwierdzić, czy są gotowe, jest przepłukanie szaszłykiem największego bakłażana w środku.)
Pozostawić naczynie na 5 minut, a następnie rozsypać na pozostałej części liści bazylii.
Podawać z chrupiącym chlebem, jeśli chcesz.