Pieczone żeberka z pikantnym sosem jeżyn

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Pieczone żeberka z pikantnym sosem jeżyn mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 46g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 657 kalorii. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka miodu, octu balsamicznego, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczone Żeberka Z Pikantnym Sosem Jeżyn, Pikantna Grillowana Polędwiczka Wieprzowa Z Sosem Jeżynowym, oraz Żeberka z pikantnym sosem Barbecue Bourbon.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Wymieszać chili w proszku, czosnek i sól w małej misce; wcierać mieszaninę w żebra.
Umieść żebra na dużej blasze do pieczenia, mięsisty bok do góry.
Tymczasem pozostałe składniki puree w blenderze, aż będą prawie gładkie. Przecier z jeżyn przecedzić na ciężki średni rondel. Puree gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, często mieszając, o 5 protokół. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Żeberka posmarować sosem. Kontynuuj pieczenie, aż sos zbrązowieje i utworzy grubą glazurę, o 10 minut dłużej.
Przetnij płyty między kośćmi na poszczególne żebra.
Podawać z pozostałym sosem jeżyn.