Pieczone śliwki i ciastka Kataifi

Pieczone śliwki i ciastka Kataifi
Pieczona śliwka i ciastka Kataifi wymagają około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 334 kalorie. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cynamon, masło, kataifi i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 12%. Podobne przepisy to Ciastka Plum Biscoff, Piernik Z Jeżyny I Czarnej Śliwki, oraz Ciemny dzień w Denver: jak sobie poradziłem - śliwkowe ciastka i krem Chantilly dla # Baketogether.

Instrukcje

1
Zrobić ciastka: Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Lekko posmarować dużą blachę do pieczenia. Na powierzchni roboczej delikatnie puch i oddziel pasma kataifi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Posypać połową masła, cukrem i cynamonem i delikatnie wymieszać. Przykryj luźno folią foliową, kontynuując pracę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
MasłoMasło
CukierCukier
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Używając 3-calowej formy pierścieniowej lub dużego noża do ciastek, uformuj 1/3 filiżanki kataifi w 3-calową okrągłą na blasze do pieczenia. Zanurz pędzel do ciasta w pozostałym maśle i ubij ciasto; usuń formę pierścieniową. Powtórz z pozostałymi kataifi i masłem, aby zrobić 12 rund, rozstaw je równomiernie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
MasłoMasło
CiastoCiasto
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
5
Piec około 15 minut, lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wykonać nadzienie: w rondlu połączyć wodę z 3 łyżkami cukru granulowanego i sokiem z limonki i doprowadzić do wrzenia. Gotować, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Zwiększ temperaturę piekarnika do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
W dużej misce wrzucić śliwki z pozostałą 1 łyżką cukru granulowanego i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MasłoMasło
śliwkaśliwka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Śliwki rozłóż na patelni i piecz przez około 15 minut lub do momentu karmelizacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
śliwkaśliwka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
W średniej misce połączyć ricottę z 2 łyżkami cukru cukierniczego i 2 łyżkami syropu z limonki. Ubij śmietanę, aż utrzyma sztywne szczyty. Złożyć do ricotty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Ser RicottaSer Ricotta
KremKrem
SyropSyrop
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Zestaw 6 pocisków kataifi na 6 talerzach deserowych. Na wierzch z wyjątkiem 6 śliwkowych klinów, większość kremu ricotta, a następnie pozostałe 6 rund kataifi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
KremKrem
śliwkaśliwka
12
Udekoruj każde ciastko odrobiną pozostałego kremu ricotta i śliwkowym klinem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
KremKrem
śliwkaśliwka
13
Skropić pozostałym syropem limonkowym i wsypać cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
SyropSyrop
WapnoWapno
14
Podawać natychmiast.
15
Make Ahead: przepis można przygotować w Kroku 3 do 1 dnia wcześniej. Naboje kataifi należy przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnym pojemniku między warstwami papieru woskowego. Przechowywać w lodówce syrop limonkowy. Przed kontynuowaniem należy doprowadzić syrop do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
WapnoWapno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn