Pieczone Ziti z Pesto
Pieczone Ziti z Pesto może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 625 kalorii, 28g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz liść laurowy, świeżo zmielony pieprz, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczone Ziti z indykiem i Pesto, Pesto i kiełbasa pieczone Ziti, oraz Ziti z pikantnym Pesto Pantesco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Olej naczynie do pieczenia 8 na 8 cali.
W dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą gotuj makaron przez 7 minut. Będzie częściowo ugotowany.
Drenaż. Spłukać zimną wodą i ponownie dokładnie spuścić.
W średnim rondlu podgrzać 1 1/2 łyżki oleju na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Dodaj pomidory, sól i liść laurowy. Doprowadzić do duszenia na umiarkowanym ogniu i gotować, aż bardzo gruby, o 10 protokół. Wymieszać w 1/4 łyżeczki pieprzu.
W małej misce, połączyć ricotta, 1 szklanka mozzarelli, około połowy parmezanu, pesto, a pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu.
Połowę ugotowanego makaronu przekładamy do przygotowanego naczynia do pieczenia i polewamy około jedną trzecią sosu pomidorowego.
Na sosie rozprowadzić mieszankę ricotty w równomiernej warstwie. Przykryć pozostałym makaronem, a następnie pozostałym sosem. Top z pozostałą 1/2 szklanki mozzarelli i pozostałym parmezanem.
Skropić pozostałą 1/2 łyżki oleju.
Piec do bulgotania, o 30 protokół.
Odstawić na 10 minut przed cięciem.
Rekomendacja wina: to odważnie aromatyzowane danie potrzebuje rustykalnego czerwonego wina, aby mu się przeciwstawić. Salice Salentino z południa Włoch lub Corbires lub Cahors z Francji będą dobrze służyć.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki). MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator