Pieczone zimowe warzywa z sosem fondue
Pieczone zimowe warzywa z sosem fondue to bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 894 kalorie. Na $4.75 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina. Mieszanka pomidorów koktajlowych, ząbek czosnku, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest spektakularne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczeń wieprzowa z zimowymi owocami i sosem porto, Kiełbaski z zimowym zacierem warzywnym, oraz Komosa ryżowa z zimowymi warzywami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 220C / Gaz 7 / wentylator 200C.
Skrop połowę oleju na podstawie dużego naczynia do zapiekania lub średniej puszki do pieczenia. Dodać do dyni, cebuli, kalafiora, czosnku i doprawić solą i pieprzem. Wrzucić wszystko razem mniej więcej i skropić pozostałym olejem.
Włożyć warzywa do piekarnika i piec 15 minut, mieszając w połowie.
Ponownie wymieszać warzywa, ułożyć pomidory na wierzchu i smażyć przez kolejne 15-20 minut, aż lekko tosty.
Aby zrobić sos, wlać wino do małej patelni i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia, wymieszać ser i mieszankę mąki kukurydzianej, a następnie kirsch lub brandy, jeśli używasz.
Umieścić patelnię z powrotem na małym ogniu i mieszać wszystko razem, aż ser topi się w cieczy i tworzy płynny, jedwabisty SOS.
Warzywa podajemy z polanym sosem.