Pieczone ziemniaki tandoori faszerowane ricottą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pieczonych ziemniaków tandoori nadziewanych ricottą. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 281 kalorii, 13g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz dymkę, grecki jogurt, garam masalan i kminek w proszku i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 88%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczone Faszerowane Ziemniaki (Ziemniaki Tandoori), Ziemniaki Faszerowane Brokułami Tandoori, oraz Ziemniaki Faszerowane Ricottą.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Pokrój zaokrąglone końce ziemniaków, a następnie użyj obieraczki do jabłek i małego noża, aby wydrążyć ziemniaki, pozostawiając 1-2 cm krawędź dookoła.
Wymieszać składniki pasty i składników do napełniania, przyprawy obu mieszanin mam tendencję do over-season obu mieszanin jak ziemniak wchłonie część soli.
Napełnij ziemniaki mieszaniną ricotty, a następnie pokryj pastą. Posadź ziemniaki w naczyniu żaroodpornym, łyżka pozostałej pasty na wierzchu, a następnie gotuj przez 50 minut - 1 godz., aż ziemniak będzie miękki po przekłuciu końcówką noża.
Podawać grubo pokrojone z sałatką z pomidora, cebuli i kolendry.