Pieczone Zielone Warzywa
Pieczone zielone warzywa mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 178 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka szpinaku, masła, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest solidne. Spróbuj Zielone Zielone Warzywa Wiosenne Barefoot Contessa-Ina Garten, Zielone Zielone Warzywa Wiosenne, oraz Fettuccine z zielonymi warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować naczynie do pieczenia 9x13 cali i odstawić.
Napełnij rondel wodą, zagotuj na średnim ogniu i gotuj brukselkę i brokuły przez 2 minuty, aż rozmrożą.
Dodać szparagi i gotować jeszcze przez 3 minuty, aż warzywa będą gorące, lekko ugotowane i jasnozielone.
Brukselkę, brokuły i szparagi odsączyć, włożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia i doprawić masłem. Wymieszać, aby roztopić masło i wymieszać ze szpinakiem, czosnkiem w proszku, czarnym pieprzem i bułką tartą.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 10 minut, aby podgrzać warzywa, wyjąć z piekarnika i wymieszać z serem Cheddar. Powrót do piekarnika i piec przez 20 minut lub aż ser topi się, szpinak jest gotowany, a zapiekanka jest gorąca.