Pieczone włoskie pomidory
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Baked Italian Tomatoes. Ten przepis jest dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 205 kalorii . Za 1,14 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka bułki tartej, pomidorów, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 40 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 63% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Pieczone pomidorki koktajlowe ze spaghetti , pieczone jajka ze szparagami i suszonymi pomidorami oraz pieczone pomidory są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przekrój pomidory na pół, usuń pestki; odwróć je na papierowe ręczniki i odsącz.
W małej misce wymieszaj pozostałe składniki, a następnie nałóż je na połówki pomidorów.
Przełożyć do natłuszczonej, kwadratowej formy do pieczenia o wymiarach 8 cali.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25–30 minut lub do uzyskania złotego koloru.