Pieczone Włoskie Ostrygi
Przepis pieczone włoskie ostrygi może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 75 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jeśli masz mielony pieprz, kliny cytrynowe, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ostrygi Pieczone, Ostrygi Pieczone, oraz Ostrygi Pieczone Florentyna.
Instrukcje
Umieść chleb w robocie kuchennym i pulsuj 10 razy lub aż grube okruchy utworzą się, aby zmierzyć 3/4 szklanki.
Podgrzej średnią patelnię nonstick pokrytą natryskiem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać cebulę, pietruszkę i czosnek; gotować 5 minut, stale mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać ze świeżą bułką tartą, włoską bułką tartą i 4 kolejne składniki (włoską bułkę tartą przez czarny pieprz).
Ostrygi ułożyć na patelni z galaretką.
Posypać bułkę tartą równomiernie ostrygami.
Piec ostrygi w 450 przez 7 minut lub aż krawędzie ostryg zwijają się.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon