Pieczone Włoskie Krewetki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać pieczone włoskie krewetki spróbować. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 157 kalorii, 18g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, parmezan, sól przyprawione, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Italian Shrimp ' N ' Pasta, Włoskie krewetki i kasza, oraz Grillowane Włoskie Krewetki.
Instrukcje
Połączyć bułkę tartą, ser, i pietruszka w płytkim naczyniu; odstawić.
Krewetki obrać, pozostawiając ogony nienaruszone, i devein, w razie potrzeby.
Posypać krewetki czosnkiem, przyprawioną solą i pieprzem.
Skropić oliwą z oliwek; delikatnie wymieszać.
Pogłębiać każdą krewetkę w mieszaninie bułki tartej. Ułóż krewetki w równej warstwie w 2 nasmarowane 15-x 10-calowe patelnie jellyroll.
Piec w temperaturze 400 przez 15 do 20 minut, mieszając dwa razy.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.