Pieczone warzywa z pikantnym dipem Aïoli
Pieczone warzywa z pikantnym dipem Aïoli mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Mieszanka dyni, cebuli, majonezu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone warzywa z pikantnym dipem Aïoli, Świeże zioła Aïoli z warzywami wiosennymi / Le Grand AÏOLI, oraz Pikantne placki krabowe z pieczoną czerwoną papryką Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć wszystkie składniki dip z wyjątkiem papryki pomarańczowej; dobrze wymieszać. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut do mieszania smaków.
Wytnij 1/2 cala z końca łodygi pomarańczowej papryki; usuń nasiona i żyły. Łyżka zanurzyć w papryce.
W międzyczasie, rozgrzać piekarnik do 232°. w dużej misce, połączyć wszystkie warzywa z olejem; wrzucić do płaszcza równomiernie. Ułóż warzywa na patelni o wymiarach 13x9 cali.
Piec w temperaturze 232°. przez 15 do 20 minut lub do chrupkiego przetargu.
Podawać ciepłe warzywa z dipem, lub przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub na noc przed podaniem z zimnym dipem.