Pieczone warzywa korzeniowe z pikantnymi Pepitami i chrzanowym Creme Fraiche

Pieczone warzywa korzeniowe z pikantnymi Pepitami i chrzanowym Creme Fraiche
Pieczone warzywa korzeniowe z pikantnymi Pepitami i chrzanem Creme Fraiche to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 280 kalorii. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz złote ziemniaki fingerling, koszerną sól i pieprz, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażony Halibut z rukolą, prażonymi burakami i chrzanowym Crème Fraîche, Pieczone Warzywa Korzeniowe Z Winegretem Chrzanowym, oraz Root Beer Pulled Pork in Shallot - Root Beer jus z pikantną cebulą i Jalapeno Creme Fraiche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla warzyw: Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Przycinaj łodygi z buraków i lekko szoruj szczotką warzywną-usunie to twardą zewnętrzną warstwę. Ćwierć buraki i odstawić. Przyciąć marchew (pozostawiając trochę łodygi na), a następnie przeciąć na pół w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
3
Dodaj wszystkie warzywa i ziemniaki na patelni wraz z połówkami główki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Skropić oliwą i dobrze doprawić solą i pieprzem. Piecz w piekarniku, aż złocisty i miękki, o 45 protokół (końcówka noża do parowania powinien przebić ziemniaka i przejść z niewielkim oporem).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Na pikantne pepitas: w dużej misce do mieszania, połączyć sok z cytryny, oliwę z oliwek, chili w proszku, kminek i trochę soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Nasiona DyniNasiona Dyni
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
6
Dodać pepitas i dobrze wymieszać, aby były równomiernie powlekane. Toast w piekarniku, aż pepitas są lekko rumiane, 7 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Na chrzan creme fraiche: wymieszać creme fraiche i chrzan i doprawić solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Creme FraicheCreme Fraiche
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
8
Aby służyć, umieść prażone warzywa korzeniowe na dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa KorzenioweWarzywa Korzeniowe
9
Skropić chrzanem creme fraiche i udekorować pikantnymi pepitami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Nasiona DyniNasiona Dyni
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn