Pieczone warzywa i gulasz wołowy

Pieczone warzywa i gulasz wołowy
Pieczona wołowa zupa warzywna może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 323 kalorie , 29 g białka i 4 g tłuszczu . Za 1,56 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup sól, cebulę, bazylię i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Jest idealny na zimę . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 86% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Japońskie warzywne gulasz , Świeże warzywne gulasz i Czerwone curry gulaszowe z makaronem warzywnym .

Instrukcje

1
W dużym zamykanym worku plastikowym wymieszaj wołowinę, warzywa, mieszankę zupy i przyprawy. Zamknij worek; potrząśnij, aby równomiernie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
2
Przełożyć do żaroodpornego naczynia typu Dutch Oven lub formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali wysmarowanej sprayem do pieczenia (naczynie będzie bardzo pełne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Zalej mieszankę wołową wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Przykryj i piecz w temperaturze 325° przez 1 godzinę. Dodaj pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
Piecz bez przykrycia przez kolejne 30–50 minut lub do momentu, aż wołowina i warzywa będą miękkie, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia75
Magazyn