Pieczone warzywa i gulasz wołowy
Pieczona wołowa zupa warzywna może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 323 kalorie , 29 g białka i 4 g tłuszczu . Za 1,56 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup sól, cebulę, bazylię i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Jest idealny na zimę . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 86% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Japońskie warzywne gulasz , Świeże warzywne gulasz i Czerwone curry gulaszowe z makaronem warzywnym .
Instrukcje
W dużym zamykanym worku plastikowym wymieszaj wołowinę, warzywa, mieszankę zupy i przyprawy. Zamknij worek; potrząśnij, aby równomiernie pokryć.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia typu Dutch Oven lub formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali wysmarowanej sprayem do pieczenia (naczynie będzie bardzo pełne).
Zalej mieszankę wołową wodą.
Przykryj i piecz w temperaturze 325° przez 1 godzinę. Dodaj pomidory.
Piecz bez przykrycia przez kolejne 30–50 minut lub do momentu, aż wołowina i warzywa będą miękkie, od czasu do czasu mieszając.