Pieczone W Piecu Całe Ryby

Pieczone W Piecu Całe Ryby
Pieczona w piecu cała ryba jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 562 kalorie, 49g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 6,06 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, łodygi kopru włoskiego, kliny cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 90% to danie jest super. Podobne przepisy to Obiad Rybny Pieczony W Piecu, Gulasz rybny pieczony w piecu, oraz Pesce al forno con patate (ryba pieczona w piecu z ziemniakami).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 50
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Na dużej blasze do pieczenia, rozłóż liście laurowe i 6 łodyg kopru włoskiego w równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Koper WłoskiKoper Włoski
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Piec, aż dobrze rumiane, o 3 protokół dla liści laurowych i 6 protokół dla łodyg kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wykonaj 3 poprzeczne cięcia w dół do kości z każdej strony ryby. Przyprawić rybę do środka i na zewnątrz solą i pieprzem i obficie pokryć oliwą z oliwek. Włóż 2 liście laurowe do każdego ukośnika, a resztę liści laurowych włóż do jamy wraz z upieczonymi łodygami kopru włoskiego. Używając bambusowego szpikulca, Zamknij rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Koper WłoskiKoper Włoski
KościKości
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
5
Ustaw naoliwioną żeliwną patelnię lub bardzo solidną blachę do pieczenia na 2 palnikach na umiarkowanym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
6
Umieścić pozostałe 6 łodygi kopru włoskiego na patelni i gotować, aż rumiane, o 5 protokół. Ustawić rybę na łodydze kopru włoskiego, przenieść patelnię do piekarnika i piec przez około 18 minut, lub do momentu, gdy ryba jest po prostu gotowane przez; miąższ powinien łatwo płatki po lekko wciśnięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
7
Rybę przełożyć na talerz wraz z sokami z patelni i doprawić solą i pieprzem. Używając 2 widelców, podnieś rybę z kości i ułóż na talerzach. Podaj oliwę z oliwek i kliny cytrynowe przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn