Pieczone w garnku golonki jagnięce z fasolą Cannellini
Pot-pieczone jagnięce Shanks z fasolą Cannellini może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 544 kalorie, 61g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,54 zł za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mięsiste golonki jagnięce, rosół z kurczaka, ocet sherry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Estragon jagnięcy z fasolą Cannellini, Golonki jagnięce z białą fasolą i kabaczkiem, oraz Duszone Golonki Jagnięce Z Białą Fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu, przykryć fasolę i liść laurowy z 2 cali wody i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu, aż fasola będzie miękka, o 2 godziny.
Fasolę odcedzić i wyrzucić liść laurowy.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 30
Podgrzej emaliowaną żeliwną zapiekankę, która jest wystarczająco duża, aby pomieścić trzonki jagnięce w jednej warstwie. Przyprawić trzonki solą i czarnym pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając kilka razy, aż lekko rumiane na całym, o 15 protokół. Nestle ząbki czosnku wśród trzonków. Przykryć i gotować w piekarniku przez około 1 godzinę i 45 minut, obracając 3 razy, aż trzonki będą bardzo miękkie.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 20
Przełóż trzonki do małej patelni do pieczenia, a ząbki czosnku do małej miski. Przykryj trzonki folią i utrzymuj ciepło w piekarniku. Przecedzić soki z zapiekanki do miski i odcedzić tłuszcz. Soki wrzucić do zapiekanki, dodać wywar z kurczaka i ułożyć zapiekankę na palniku. Gotować na dużym ogniu, aż soki zmniejszą się do 2 filiżanek, o 12 protokół.
Obrać ząbki czosnku i dodać ocet sherry. Widelcem rozgnieść do pasty.
Dodać pastę czosnkową do soków w zapiekance i wymieszać z fasolą i tymiankiem. Dusić na małym ogniu przez 5 minut. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Ułóż jagnięce golonki na talerzach i podawaj z fasolą.