Pieczone słodkie Risotto z czosnkiem i tymiankiem z prażonymi migdałami i bułką tartą

Pieczone słodkie Risotto z czosnkiem i tymiankiem z prażonymi migdałami i bułką tartą
Pieczone słodkie Risotto z czosnkiem i tymiankiem z prażonymi migdałami i bułką tartą wymaga z grubsza 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 717 kalorii, 18g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, parmezan, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Prażone szparagi z bułką tartą z masłem czosnkowym i prażonymi migdałami, Spaghettini z pieczonymi pomidorami, świeżą bazylią i prażoną bułką tartą czosnkową, oraz Dymny pieczony czosnek kalafior " ryż " z prażonymi migdałami.

Instrukcje

1
Podstawowe risotto: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Piecz całe główki czosnku na naczyniu w piekarniku do miękkości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Podgrzej zapasy. Na oddzielnej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać szalotkę lub cebulę, czosnek i seler i smażyć powoli przez około 4 minuty. Gdy warzywa zmiękną, dodaj ryż i podgrzej ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Etap 2: ryż zacznie się smażyć, więc mieszaj go. Po chwili będzie wyglądać lekko przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
3
Dodaj wermut lub wino i mieszaj, będzie pachniał fantastycznie. Wszelkie ostre aromaty alkoholu odparują i pozostawiają ryż ze smaczną esencją.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
AlkoholAlkohol
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Etap 3: Po ugotowaniu wermutu lub wina do ryżu dodaj pierwszą chochlę gorącego wywaru i szczyptę soli. Oddzielić pieczone ząbki czosnku i wycisnąć słodkie wnętrze do risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
WermutWermut
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
5
Dodaj tymianek i czarny pieprz do risotto. Zmniejszyć ogień do wysokiej gotować na wolnym ogniu, więc ryż nie gotować zbyt szybko Na Zewnątrz. Dodawaj chochle zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
1
Zdjąć z ognia i dodać masło i parmezan. Delikatnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
2
Umieść pokrywkę na patelni i pozostaw na 2 do 3 minut. Jest to najważniejsza część przyrządzania risotto, ponieważ wtedy staje się ono niesamowicie kremowe i sypkie, tak jak powinno być. Jedz tak szybko, jak to możliwe, podczas gdy risotto zachowuje idealną konsystencję. Na patelni grzać migdały i bułkę tartą na odrobinie oliwy z oliwek, aż będą chrupiące i złociste. Doprawić odrobiną soli. Ustawić na jedną stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
( 23)( 23)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Risotto podawać z prażonymi migdałami i bułką tartą posypaną wierzchem. Cudownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
( 23)( 23)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Magazyn