Pieczone słodkie ziemniaki z kremową polewą szpinakową

Pieczone słodkie ziemniaki z kremową polewą szpinakową mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 467 kalorii. Na 3,36 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać masło, pieprz, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać serek można śledzić to danie główne z Kliny Deserowe Z Serem Śmietankowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dwa razy Pieczone słodkie ziemniaki z polewą Chili owsianą, Dwa razy Pieczone słodkie ziemniaki Jalapeno z polewą Chipotle Streusel, oraz Pieczone ziemniaki z polewą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. umyj słodkie ziemniaki i ukłuj nożem. Ułóż słodkie ziemniaki na blasze do pieczenia i piecz przez 1 do 1 1/4 godziny, do miękkości. W międzyczasie dodać polewę: doprowadzić 1 cal wody do wrzenia w rondlu 3-do 4-quart.
Dodać szpinak trochę na raz i gotować, mieszając, aż zwiędnie, o 3 protokół.
Odcedzić w durszlaku i spłukać zimną wodą. Wycisnąć jak najwięcej płynu.
Przełożyć na powierzchnię roboczą, grubo posiekać szpinak i odstawić.
Roztopić masło w 9-lub 10-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj boczek Kanadyjski i gotować, mieszając, aż zacznie chrupiące, 4 do 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na talerz.
Dodać cebulę i sól na patelni i gotować na średnim ogniu, aż złoty, o 6 protokół.
Dodać serek śmietankowy i szpinak i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż będzie gładka. Wymieszać boczek Kanadyjski i doprawić do smaku pieprzem.
Rozgrzane słodkie ziemniaki i puch widelcem. Łyżka mieszanki szpinaku na wierzchu; podawać.