Pieczone przepiórki, splątany por i ziemniaki vinaigrette
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do skrzynki receptury, pieczone przepiórki, splątany por & ziemniaki vinaigrette może być przepis należy spróbować. Jedna porcja zawiera 1063 kalorie, 48g białka, oraz 44g tłuszczu. Na 5,67 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Ten przepis z BBC Good Food wymaga gałązek tymianku, przepiórki gotowej do pieczenia, ziemniaków sałatkowych i musztardy pełnoziarnistej. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Arctic Char z sałatką ziemniaczano-morelową i porem Vinaigrette, Kurczak, szynka , por i pieczony placek ziemniaczany, oraz Jaja Przepiórcze En Cocotte Z Porem, Cukinią I Wędzoną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Umieść gałązkę tymianku w jamie każdej przepiórki. Pocierać każdego ptaka odrobiną oleju i miodu i obficie doprawić.
Przepiórkę włożyć do płytkiej puszki do pieczenia i piec 20 minut na złoty kolor, a następnie pozostawić na odpoczynek w ciepłym miejscu.
Podczas pieczenia przepiórki doprowadzić do wrzenia dużą patelnię osolonej wody. Jajka gotować dokładnie przez 2 minuty, a następnie czerpać do miski z zimną wodą. Obieramy i odstawiamy.
Włóż pory do wrzącej wody i gotuj przez 10 minut, aż zmiękną. Wyjmij je, włóż do miski i skrop oliwą jeszcze gorącą. Gotować ziemniaki na tej samej patelni przez 8-10 minut, aż tylko gotowane, następnie odcedzić i dodać do porów.
Aby zrobić dressing, ubić musztardę i ocet, a następnie stopniowo dodawać olej, aby uzyskać gęsty dressing i doprawić. Połowę jaj i wyrzeźbić przepiórki (patrz zdjęcia krok po kroku).
Aby służyć, ułóż splątane Gniazdo porów, ziemniaków i przepiórczych piersi na środku każdego talerza. Włóż jajka i wierzch z przepiórczymi nogami.
Skropić opatrunek i kropki wokół zewnętrznej części talerza.