Pieczone pomidory winogronowe i czosnek w oliwie z oliwek
Przepis pieczone pomidory winogronowe i czosnek w oliwie z oliwek mogą być wykonane w około 1 godzinę. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 30 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ciabatta, pieprz, rozmaryn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Czosnek pieczone pomidory winogronowe w oliwie z oliwek, Lucjan z pieczonymi pomidorami winogronowymi, czosnkiem i bazylią, oraz Spaghetti z pikantnymi pieczonymi pomidorami winogronowymi, szalotką i czosnkiem.
Instrukcje
Na dużej blasze do pieczenia wrzucić pomidory z czosnkiem, pokruszoną czerwoną papryką i 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Pieczemy pomidory przez około 20 minut, aż pękną i skórki zaczną się kurczyć, mieszając raz w połowie.
Do średniej miski wlać pozostałe 2/3 szklanki oliwy z oliwek. Rozmaryn i oregano rozgnieść między palcami i zanurzyć w oleju.
Dodaj pomidory i ich soki, delikatnie wymieszaj i odstaw na 30 minut.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Ułóż ciabattę na blasze do pieczenia i tosty przez 10 minut, lub do chrupkości. Łyżka pomidorów i trochę oleju wlewanego na ciabatta, posypać solą i podawać.