Pieczone pomidory, cukinia i ziemniaki z Charnushką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj pieczone pomidory, cukinię i ziemniaki z Charnushkan spróbować. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 6 i koszty $1.1 za porcję. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz czosnek, cukinię, średnio duże pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Jeden posiłek Garnkowy ~ pieczone pałeczki z palcowymi ziemniakami, grzybami, pomidorami i cukinią, Czosnkowe spaghetti z cukinią z włoską kiełbasą z kurczaka, pomidorami, bazylią i pieczonymi ziemniakami, oraz Cukinia Z Pieczonymi Pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obróć piekarnik do 232°. Ustaw dwa stojaki tak, aby były blisko środka.
W dużej misce, wrzucić ziemniaki z połowy oliwy z oliwek i kilka dużych szczypty soli. Upewnij się, że są dokładnie pokryte. Gdy piekarnik jest około 121°, przenieść ziemniaki do jednej lub dwóch patelni żeliwnych i wsunąć je do dolnej półki piekarnika. Użycie żeliwa i uruchomienie w niskim piekarniku sprawi, że ziemniaki będą uzależniająco chrupiące.
Pozostaw ziemniaki w spokoju na 15 do 20 minut, podczas gdy rozwiną skórkę. W międzyczasie przygotuj pozostałe składniki i wrzuć do tej samej dużej miski z kilkoma ciężkimi szczyptami soli.
Przenieś je na patelnię i rozprowadź tak, aby wszystkie były w jednej warstwie.
Po około 20 minutach dodaj pomidory i cukinię do drugiego regału i sprawdź ziemniaki. Jeśli cienka metalowa szpatułka może ślizgać się pod nimi bez zbytniego oporu, a DNA są głęboko złociste, wrzuć je i rozprowadź, aby ponownie były w jednej warstwie. Jeśli są zablokowane lub nie są całkowicie rumiane, zostaw je.
Co 10 minut, następnie sprawdzić na ziemniaki i wrzucić w razie potrzeby. Prawdopodobnie zakończą gotowanie, ponieważ pomidory i cukinia zmiękły i wydały mnóstwo soków ,co jest, gdy są gotowe (nie będą naprawdę karmelizować z całą wilgocią).
Wszystkie składniki wyjąć z piekarnika i połączyć na półmisku tuż przed podaniem.