Pieczone placki ze słodkich ziemniaków z olejem czosnkowym i smażoną szałwią

Pieczone placki ze słodkich ziemniaków z olejem czosnkowym i smażoną szałwią
Pieczone słodkie ziemniaki z olejem czosnkowym i smażoną szałwią może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 204 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 62 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, oliwę z oliwek, liście szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczone placki ze słodkich ziemniaków z Guacamole i boczkiem, Serowy smażony Polenta z patelnią pieczona balsamiczna brukselka + pieczony czosnek olej szałwiowy, oraz Kremowa zupa ze słodkich ziemniaków ze smażoną szałwią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik 232° z półką w górnej trzeciej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Czosnek przecier z olejem i 3/4 łyżeczki soli w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji. Wrzuć słodkie ziemniaki z olejem czosnkowym do dużej miski, a następnie rozłóż w 1 warstwie na płytkiej patelni do pieczenia o wymiarach 15 na 10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Olej CzosnkowyOlej Czosnkowy
CzosnekCzosnek
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Piec na złoty kolor w plastrach i gotowane przez, 20 do 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Rozgrzać olej w małej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyskuje, a następnie smażyć liście szałwii w 2 partiach, mieszając, aż do chrupkości, 30 sekund do 1 minuty na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Bataty podawać z rozrzuconymi na wierzchu liśćmi szałwii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
1
* Słodkie ziemniaki można pokroić i wrzucić olejem czosnkowym 4 godziny wcześniej i schłodzić w zamykanym worku. * Liście szałwii można smażyć 4 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Olej CzosnkowyOlej Czosnkowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn