Pieczone piersi z kaczki z sosem z czerwonego wina i kandyzowanymi Kumkwatami

Pieczone piersi z kaczki z sosem z czerwonego wina i kandyzowanymi Kumkwatami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 48g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 414 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $8.6 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, ziarna pieprzu, połówki piersi piżmowej kaczki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Piersi z kaczki z musztardą i kandyzowanymi Kumkwatami, Piersi z kaczki piżmowej w sosie granatowo-winnym, oraz Piernikowe drobiazgi z kandyzowanymi Kumkwatami i żurawiną w winie.
Instrukcje
Połącz Beaujolais, posiekane szalotki, ocet balsamiczny, zmiażdżone ziarna pieprzu i zmiażdżone nasiona kolendry w średnim rondlu. Gotować, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, o 12 protokół.
Dodać sok pomarańczowy i gotować 5 minut.
Dodać bulion z kurczaka i gotować, aż zmniejszy się do 3 szklanki, o 15 protokół. Szczep. Czy sos z wyprzedzeniem może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Rozgrzej piekarnik do 121°. za pomocą ostrego noża, score skóry piersi kaczki po przekątnej, aby utworzyć 3/4-calowy szeroki wzór diamentu.
Kaczkę posypać solą i pieprzem.
Ciepło 1 duże i 1 średnia patelnia na średnim ogniu.
Miejsce 2 piersi kaczki, skórą w dół, w dużej patelni i pozostałe piersi kaczki w średniej patelni. Gotować, aż skóra będzie brązowy i chrupiące, o 8 protokół. Skręcić; gotować, aż brązowy i termometr włożony do centrum rejestry 54° średnio rzadkie, o 6 protokół.
Przenieś do obramowanej blachy do pieczenia i umieść w piekarniku, aby się ogrzać.
Odcedzić kumkwaty, rezerwując syrop.
Wylać tłuszcz z patelni, rezerwując 2 łyżki tłuszczu na dużej patelni do sosu.
Rozgrzać dużą patelnię z tłuszczem na średnim ogniu.
Dodaj sos reserved i 4 1/2 łyżki reserved syropu kumkwatowego. Gotować, aż sos zgęstnieje i zmniejsza się do 3/4 szklanki, o 5 protokół.
Pokrój piersi kaczki w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala. Plastry piersi kaczki podzielić na 6 talerzy.
Kaczkę skropić sosem z czerwonego wina, udekorować kandyzowanymi kumkwatami, posypać kruszonym pieprzem i podawać.