Pieczone Paluszki Rybne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pieczonych paluszków rybnych. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę z ciasta zbożowego, koszerną sól i mielony pieprz, chleb zbożowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Cytrynowe Pieczone Paluszki Rybne, Paluszki Rybne Pieczone W Piekarniku, oraz Pieczone Paluszki Rybne Z Sosem Tatarskim.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. sól i pieprz paluszki rybne.
Mąkę ułożyć na obtartym talerzu i doprawić czosnkiem, wymieszać widelcem i odstawić.
Umieść chleb i zioła (jeśli używasz) w robocie kuchennym i pulsuj, aż będą jednolite, ale nie za małe. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć bułkę tartą do płytkiego naczynia do pieczenia lub obramowanej płyty i odstawić.
W średniej misce ubić jajko i 1 łyżkę wody. Pogłębiać kawałek ryby w mące, delikatnie otrząsnąć nadmiar, a następnie zanurzyć rybę w mieszaninie jaj, a następnie bułkę tartą, delikatnie wciskając w okruchy. Powtórz z pozostałymi kawałkami ryby.
Umieść metalowy stojak chłodzący na blasze do pieczenia i mgiełkę z oliwą z oliwek.
Umieścić paluszki rybne na stojaku i piec, aż ryba jest gotowane przez, o 12 protokół. (Aby uzyskać równomierne przyrumienianie, można odwrócić rybę w połowie czasu gotowania i spryskać drugą stronę oliwą z oliwek.)
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku