Pieczone nadziewane karczochy z olejem miętowym z " nowej kuchni Perskiej
Pieczone nadziewane karczochy z olejem miętowym z " nowej kuchni Perskiej to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 417 kalorii, 11g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 54 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szafran, skórkę z cytryny, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczone Nadziewane Karczochy, Kurczak kurkuma z sumakiem i limonką z nowej kuchni Perskiej, oraz Karczochy pieczone Falsone-Nadziewane karczochami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Napełnij średni miskę trzy czwarte pełną zimną wodą.
Cytrynę przeciąć na pół, wycisnąć sok do wody i wrzucić do skórki.
Odciąć górną trzecią z 1 karczocha ząbkowanym nożem i odciąć łodygę, aby uzyskać płaską podstawę. Zdjąć małe liście wokół dna i przeciąć końcówki pozostałych liści nożyczkami. Stretch otwórz środek karczocha kciukami i wyrwać wewnętrzne żółte liście. Wyciągnij fioletowy dławik i zeskrobuj włókniste włosy za pomocą kuleczki melonowej, łyżki grejpfrutowej lub noża do parowania.
Umieść go w wodzie cytrynowej, aby zapobiec brązowieniu, i powtórz z pozostałym karczochem.
W średniej misce ubić sok z cytryny z miętą, olejem i czosnkiem.
Dodać szczyptę soli i odstawić na kilka minut, aby mięta zmiękła.
W małej misce ubić ricottę, szafran i skórkę z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wymieszać w jajku. Łyżka ricotta do środka karczochów.
Umieść karczochy w naczyniu do pieczenia.
Polać karczochy olejem miętowym, skropić go na zewnętrznych liściach, a także nadzieniem.
Dodaj odrobinę wody do naczynia do pieczenia i szczelnie przykryj. Pieczemy karczochy przez 1 1/2 godziny, aż miąższ będzie bardzo miękki, a ricotta będzie twarda i podwojona.
Podawać na ciepło, polane sokiem z patelni. Aby zjeść karczoch, zdejmij liście i zanurz mięsistą część w soku z patelni. Po dotarciu do centrum pokroić widelcem w ricottę i karczochowe serce.