Pieczone kurczaki o niebieskich stopach z Glazurowanym pasternakiem i marchewką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonych kurczaków z niebieskimi stopami z Glazurowanym pasternakiem i marchewką. Jedna porcja zawiera 1568 kalorii, 108g białka, oraz 116g tłuszczu. Na 5,12 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz małe marchewki, kurczaki stóp, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Glazurowany Pasternak i marchew, Klon-Pasternak I Marchew, oraz Glazurowany Pasternak I Marchewka Z Sherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni, gotować masło na umiarkowanie małym ogniu, aż złoty kolor, o 7 protokół.
Do miski wlać brązowe masło.
Kurczaki doprawiamy solą i pieprzem. Na dużej, ognioodpornej patelni rozgrzać olej z pestek winogron.
Dodać kurczaki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż lekko rumiane na całym, o 7 protokół. Obróć bok piersi kurcząt do góry i rozrzuć czosnek i tymianek dookoła.
Mżawka 2 łyżki brązowego masła na piersi. Kurczaki pieczemy przez około 1 godzinę i 10 minut, czyli do momentu, gdy termometr włożony do wewnętrznej części uda od razu zarejestruje 16
Pozwól kurczakom odpocząć przez 10 minut.
Do miski wlać kapiele z patelni i odsączyć tłuszcz. Odrzuć czosnek i tymianek.
Tymczasem, w małym rondlu, połączyć sok pomarańczowy i ocet i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zredukowane do 2 łyżki stołowe, o 7 protokół.
W dużej, głębokiej patelni podgrzej pozostałe 6 łyżek brązowego masła.
Dodać marchew, pasternak i rzodkiewki i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając do miękkości, o 12 protokół.
Dodaj pomarańczową glazurę i kapiele z kurczaka i gotuj, mieszając, aż warzywa będą szkliwione, 1 minutę; doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć na talerze i podawać z warzywami.