Pieczone krewetki z szalotkami, pomidorami i fetą
Pieczone krewetki z szalotki, pomidorów i Fetan jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Mieszanka czosnku, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Pieczone Krewetki Z Pomidorami I Fetą, Pieczone krewetki z pomidorami i fetą, oraz Pieczone krewetki z pomidorami i fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotowanie: posiekać białe i zielone części szalotki. Czosnek drobno posiekać. Obrać i krewetki devein.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek i gotować, często mieszając, aż szalotki więdną, o 2 protokół.
Dodaj pomidory i ich sok i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż soki pomidorowe zagęścić, o 5 protokół. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
Zdjąć z ognia i wymieszać krewetki.
Piec, aż ser topi się i krewetki są twarde i nieprzezroczyste, o 10 protokół.
Posypać koperkiem i podawać na gorąco.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.