Pieczone krewetki z sosem szampańsko-Szalotkowym

Pieczone krewetki z sosem szampańsko-Szalotkowym
Pieczone krewetki z sosem Szampanowo-Szalotkowym to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 452 kalorie, 40g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 4,42 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka szalotki, szampan brut, oliwa z oliwek plus dodatkowe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Wino czy Szampan? Nie Ma Sprawy! Sum smażony na patelni na szampańskim Risotto z sosem Champagne Pan, Szampan-Szalotka Vinaigrette, oraz Tagliatelle Z Krewetkami I Sosem Maślanym Szampana.

Instrukcje

1
Gotować na wolnym ogniu szampana i szalotki aż zredukowane do 1/2 szklanki, o 25 protokół. czy baza sosu z wyprzedzeniem może być wykonana 2 dni wcześniej. Przykryć; schłodzić na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
SzalotkaSzalotka
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Połączyć 3 1/2 łyżki oleju, krewetki, 2 1/2 łyżeczki tymianku i 1 3/4 łyżeczki skórki cytryny w dużej misce; posypać solą i pieprzem. Rzucaj. DO AHEAD można zrobić 2 godziny do przodu; przykryć i schłodzić, rzucając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
KrewetkiKrewetki
TymianekTymianek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Umieść 1 stojak w dolnej trzeciej i 1 stojak w górnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzać do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Pędzel 2 ciężkie duże obramowane blachy do pieczenia z olejem. Ułóż krewetki na prześcieradłach. Pieczeń aż nieprzezroczyste, 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Tymczasem przynieś bazę sosu do gotowania na wolnym ogniu; usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
6
Ubij na maśle w 4 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Pozostałą 1 łyżeczkę tymianku i 1/2 łyżeczki skórki cytrynowej ubić. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Ułóż fasolkę szparagową na dużym talerzu; top z krewetkami. Posypać sosem; posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KrewetkiKrewetki
SOSSOS
9
Podawać, przekazując pozostały sos osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn