Pieczone kotlety jagnięce z Charmoulą i szparagami na patelni
Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś liście kolendry, węgierską paprykę, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula, Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula, oraz Grillowane kotlety jagnięce z Charmoulą.
Instrukcje
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Dodać nasiona kminku i tosty, aż aromatyczne i nieco ciemniejsze, mieszając od czasu do czasu, o 2 protokół.
Dodać pietruszkę i kolejne 6 składników do procesora. Używając włączników on / off, przetwarzaj, aż powstanie gruboziarnista pasta. Podczas pracy maszyny stopniowo dodawaj 4 łyżki oleju.
Przenieść 2 łyżki charmoula do małej miseczki; ubić sok z cytryny i pozostałe 2 łyżki oleju. Przykryć i schłodzić do podania z jagnięciną.
Przenieś pozostałą charmoulę do dużej, zamykanej plastikowej torby.
Dodaj kotlety jagnięce; uszczelnij worek i obróć, aby dobrze płaszcz. Chill co najmniej 4 godziny i do 24 godzin.
Niech jagnięcina i sos charmoula w misce stać w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 260°. Linia obramowana blachą do pieczenia folią.
Umieść stojak na przygotowanej blasze do pieczenia.
Jagnięcinę ułożyć na stelażu i posypać solą i pieprzem. Pieczeń, aż termometr włożony do centrum rejestry 54° średnio rzadkie, o 13 protokół.
Przełożyć jagnięcinę na talerz. Namiot z folią i pozostaw 5 minut.
W międzyczasie roztopić masło z 1 łyżką oleju w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać szparagi i smażyć do miękkości, często mieszając, o 3 protokół.
Dodaj szalotkę i skórkę z cytryny. Sauté 1 minuta. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Umieścić 2 kotlety jagnięce na każdym z 4 talerzy. Szparagi podzielić między talerze.
Skropić jagnięcinę i szparagi sosem charmoula, przerzucając pozostały sos obok.