Pieczone kotlety jagnięce z Charmoulą i szparagami na patelni

Pieczone kotlety jagnięce z Charmoulą i szparagami na patelni
Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś liście kolendry, węgierską paprykę, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula, Grillowane Kotlety Jagnięce Charmoula, oraz Grillowane kotlety jagnięce z Charmoulą.

Instrukcje

1
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać nasiona kminku i tosty, aż aromatyczne i nieco ciemniejsze, mieszając od czasu do czasu, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
TostyTosty
3
Transfer do procesora.
4
Dodać pietruszkę i kolejne 6 składników do procesora. Używając włączników on / off, przetwarzaj, aż powstanie gruboziarnista pasta. Podczas pracy maszyny stopniowo dodawaj 4 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Przenieść 2 łyżki charmoula do małej miseczki; ubić sok z cytryny i pozostałe 2 łyżki oleju. Przykryć i schłodzić do podania z jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
1
Przenieś pozostałą charmoulę do dużej, zamykanej plastikowej torby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Dodaj kotlety jagnięce; uszczelnij worek i obróć, aby dobrze płaszcz. Chill co najmniej 4 godziny i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
3
Niech jagnięcina i sos charmoula w misce stać w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Rozgrzej piekarnik do 260°. Linia obramowana blachą do pieczenia folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
5
Umieść stojak na przygotowanej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Jagnięcinę ułożyć na stelażu i posypać solą i pieprzem. Pieczeń, aż termometr włożony do centrum rejestry 54° średnio rzadkie, o 13 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
7
Przełożyć jagnięcinę na talerz. Namiot z folią i pozostaw 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
W międzyczasie roztopić masło z 1 łyżką oleju w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać szparagi i smażyć do miękkości, często mieszając, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
10
Dodaj szalotkę i skórkę z cytryny. Sauté 1 minuta. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
SzalotkaSzalotka
11
Umieścić 2 kotlety jagnięce na każdym z 4 talerzy. Szparagi podzielić między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
SzparagiSzparagi
12
Skropić jagnięcinę i szparagi sosem charmoula, przerzucając pozostały sos obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn