Pieczone jabłka z rumem
Pieczone jabłka z rumem mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.96 za porcję. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz brązowy cukier, masło, granny smith i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, który nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Najlepsze Pieczone Jabłka, oraz Pieczone jabłka.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Są one tak satysfakcjonujące i nie łamią banku kalorii, jeśli są spożywane bez lodów. Mogą być również wykonane bez rumu. Zaproponowałam lody rum rodzynkowe, bo uwielbiam to połączenie, ale lody waniliowe lub nawet sorbet cytrynowy byłyby tak samo pyszne.
Do glazury: w średnim rondlu połącz ciemnobrązowy cukier, rum, wodę, 1/2 łyżeczki soli, gałkę muszkatołową, cynamon i goździki. Wymieszać, aby wymieszać i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Gotować i zmniejszyć przez 3 do 4 minut, aby cukier i inne składniki do mieszania.
Przygotuj jabłka: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. w naczyniu do pieczenia wystarczająco dużym, aby pomieścić wszystkie jabłka, ułóż jabłka w jednej warstwie. Włóż laskę cynamonu do wnęki wykonanej z rdzeni każdego jabłka.
Na jabłka polewamy glazurą i polewamy je kawałkami masła.
Dodaj cydr na dno naczynia i umieść go na środku piekarnika.
Gotować jabłka, fastrygowanie je od czasu do czasu, 25 do 30 minut, lub aż będą miękkie, ale nie papkowate. Uwaga kucharza: Mniejsze jabłka zajmą mniej czasu.
Podawać z gałkami lodów lub śmietany, w razie potrzeby lub po prostu samodzielnie. Są również pyszne resztki.