Pieczone jabłka w sosie karmelowym
Pieczone jabłka w sosie karmelowym to Wegetariańskie deser. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 245 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać szczyptę gałki muszkatołowej, sól, złote pyszne jabłka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pierscionki jabłkowe z sosem karmelowym, Jabłkowe pierścienie à la Mode z sosem karmelowym, oraz karmelowe pierścienie jabłkowe / # ProduceforKids dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jabłka pokroić w poprzek na plastry 1/2 cala. Odstawić 8 największych plastrów; zachować pozostałe jabłko do innego użytku.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, cukier granulowany, sól i gałkę muszkatołową połączyć w średniej misce. Wymieszać z cydrem i białkami (ciasto będzie grube).
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu. Zanurz 4 plasterki jabłka w cieście; umieść na patelni. Gotować 2 protokół z każdej strony lub do lekko rumiane. Ułóż plasterki jabłek na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; lekko pokryć plasterki jabłek sprayem do gotowania. Powtórz procedurę z pozostałymi plastrami jabłka.
Piec plastry jabłka w 400 przez 10 minut lub do krawędzi są ostre.
Skropić każdy z 4 talerzy z 1 łyżką sosu karmelowego; top z 2 plasterkami jabłka.
W razie potrzeby posypać cukrem pudrem.