Pieczone jabłka i brukselka
Pieczone jabłka i brukselka to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i laktoowowegetariański dodatek. Za 1,2 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 142 kalorie . Ten przepis jest dla 6 osób. 209 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup skórkę z cytryny, sok z cytryny, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 98% , to danie jest spektakularne. Podobne przepisy obejmują : Pieczoną brukselkę z czerwoną cebulą i boczkiem , Pieczone ziemniaki fingerling i brukselkę oraz Pieczoną brukselkę z glazurowanym boczkiem i pekanami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza (425 stopni Fahrenheita).
Rozłóż mrożoną brukselkę w jednej warstwie na blasze do pieczenia z rantem; równomiernie rozrzuć kawałki jabłka i cebuli na całej powierzchni blachy.
Skropić kiełki, jabłka i cebulę oliwą z oliwek; posypać solą, czarnym pieprzem i czosnkiem w proszku. Delikatnie wymieszać, aby pokryć.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kiełki będą gorące i pachnące, około 20 minut.
Przed podaniem posyp kiełki skórką z cytryny i wyciśnij z niej sok.