Pieczone jabłko i Salsa Tomatillo
Pieczone jabłko i Salsa Tomatillo może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 239 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.71 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz oliwę z oliwek, pomidory, jalapeño chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony Tomatillo i Salsa jabłkowa, Stek Quesadillas z pieczonym Tomatillo i salsą jabłkową, oraz 10 Top Tomatillo s i pieczona Tomatillo i zielona oliwkowa Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Rozgrzej piekarnik do 191°.
Umieść pomidory, 2 jabłka, cebula, czosnek, i jalapeño chile na blasze do pieczenia. Wymieszać z oliwą i doprawić solą i pieprzem. Piecze się aż do zmiękczenia i lekko zwęglenia, około 20 minut.
3 czosnek obrać, następnie przenieść wszystkie składniki do ablender i puree, aż będzie gładki. Doprawić solą i papryką.
4 posiekaj Pozostałe jabłko w kostkę 1/4 cala i wymieszaj z salsą przed podaniem.
Przedruk za zgodą Mexican Made Easy: Everyday Ingredients, Extraordinary Flavor by Marcela Valladolid, © 2011 Clarkson Potter a division of Random House, Inc.MARCELA VALLADOLID jest gospodarzem Relatos con Sabor (opowieści ze smakiem) Discovery Travel and Living, który jest emitowany w każdym kraju Ameryki Łacińskiej i na Discovery Familia w Stanach Zjednoczonych. Wychowana w Tijuanie w Meksyku, uczęszczała do Los Angeles Culinary Institute, a później do szkoły gotowania Ritz-Escoffier w Paryżu. Była redaktorką/testerką receptur w magazynie Bon Appétit, stała się szeroko znana po pojawieniu się jako uczestniczka programu The Apprentice: Martha Stewart. Ona i jej syn dzielą czas między Tijuaną i San Diego.
Polecane wino: Pinot Noir, Sparkling Rose, Riesling
Pinot Noir, Sparkling rosé i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Meksykanów. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![WindRacer Russian River Pinot Noir]()
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.