Pieczone jabłko i Salsa Tomatillo

Pieczone jabłko i Salsa Tomatillo
Pieczone jabłko i Salsa Tomatillo może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 239 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $1.71 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz oliwę z oliwek, pomidory, jalapeño chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony Tomatillo i Salsa jabłkowa, Stek Quesadillas z pieczonym Tomatillo i salsą jabłkową, oraz 10 Top Tomatillo s i pieczona Tomatillo i zielona oliwkowa Salsa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść pomidory, 2 jabłka, cebula, czosnek, i jalapeño chile na blasze do pieczenia. Wymieszać z oliwą i doprawić solą i pieprzem. Piecze się aż do zmiękczenia i lekko zwęglenia, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CzosnekCzosnek
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
3 czosnek obrać, następnie przenieść wszystkie składniki do ablender i puree, aż będzie gładki. Doprawić solą i papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
SólSól
4
4 posiekaj Pozostałe jabłko w kostkę 1/4 cala i wymieszaj z salsą przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
5
Przedruk za zgodą Mexican Made Easy: Everyday Ingredients, Extraordinary Flavor by Marcela Valladolid, © 2011 Clarkson Potter a division of Random House, Inc.MARCELA VALLADOLID jest gospodarzem Relatos con Sabor (opowieści ze smakiem) Discovery Travel and Living, który jest emitowany w każdym kraju Ameryki Łacińskiej i na Discovery Familia w Stanach Zjednoczonych. Wychowana w Tijuanie w Meksyku, uczęszczała do Los Angeles Culinary Institute, a później do szkoły gotowania Ritz-Escoffier w Paryżu. Była redaktorką/testerką receptur w magazynie Bon Appétit, stała się szeroko znana po pojawieniu się jako uczestniczka programu The Apprentice: Martha Stewart. Ona i jej syn dzielą czas między Tijuaną i San Diego.

Polecane wino: Pinot Noir, Sparkling Rose, Riesling

Pinot Noir, Sparkling rosé i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Meksykanów. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
WindRacer Russian River Pinot Noir
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia14
Magazyn