Pieczone Jabłka Nadziewane Squashem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, masło, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj pieczone kabaczki i jabłka, Pieczone dyni z jabłkami, oraz Dynia z żołędzi faszerowana z indykiem, jabłkami i serem szwajcarskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325°. Jabłka rdzeniowe, pozostawiając spody nienaruszone; obierz górną trzecią każdego z nich.
Usuń centra jabłek, pozostawiając 1/2 cala. muszle; posiekać usunięte jabłko i odstawić.
Jabłka rdzeniowe umieścić w niełuskanym 13x9-in. naczynie do pieczenia. W małej misce wymieszaj 1/2 szklanki brązowego cukru, soku pomarańczowego i wody; zalej jabłkami.
Piec, odkryte, 1 godzinę lub aż jabłka będą miękkie, fastrygowanie od czasu do czasu mieszaniną soku.
W dużym rondlu rozgrzać masło na średnim ogniu.
Dodać posiekane jabłko; gotować i mieszać do miękkości. Wymieszać z dynią; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, pod przykryciem, 5 minut, często mieszając. Wymieszać z solą, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej i pozostałym brązowym cukrem. Łyżka do pieczonych jabłek; posypać pozostałą gałką muszkatołową.
Piec 30-35 minut dłużej lub do ogrzania przez, fastrygowanie od czasu do czasu.
Przed podaniem skropić sokiem z patelni.