Pieczone Imbirowe Słodkie Ziemniaki
Pieczone imbirowe słodkie ziemniaki to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz konfitury morelowe, masło, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek Z Imbirem I Słodkie Ziemniaki, Pieczone słodkie ziemniaki polane kurczakiem kiełbasa jabłkowa i jabłka oraz pieczone ziemniaki polane kremowym kurczakiem, oraz Słodkie Ziemniaki Kandyzowane-Imbirowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku.
Konfitury, sok pomarańczowy, masło, imbir i sól umieścić w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, i gotować, aż masło i przetwory są stopione i gładkie, o 6 protokół.
Umieścić słodkie ziemniaki w dużej misce, skropić jedną trzecią mieszanki moreli (około 1/2 szklanki) i, używając rąk, wrzucić do herbu. Pokrój plastry w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali. Przykryć naczynie szczelnie folią aluminiową i piec przez 25 minut.
Wyjąć naczynie do pieczenia z piekarnika i wyjąć folię.
Skropić kolejną trzecią mieszanki moreli i piec odkryte przez 10 minut.
Skropić pozostałą trzecią mieszanki moreli i piec odkryte, aż słodkie ziemniaki są miękkie i glazura zgęstnieje, o 10 minut więcej.
Przenieść naczynie do drucianego stojaka i schłodzić przez 10 minut przed podaniem.